به گزارش نماینده، حجت الاسلام حمید شهریاری صبح امروز در نشست خبری به بحث فناوری در دین اشاره کرد و با طرح این سئوال که نظر دین درباره فناوری چیست و ارزش فناوری برچه ملاک هایی قرار دارد و آیا این فناوری انسان را به خدا نزدیک می کند یا خیر صحبت خود را آغاز کرد.
شریعت اسلام فناوری را با ارزش می داند
وی با ارایه سه دلیل دینی عنوان کرد که شریعت اسلام فناوری را ارزش محسوب می کند.
دبیرشورای عالی اطلاع رسانی دلیل اول را صنعت، دلیل دوم را علم و دلیل سوم را توانمدسازی عنوان کرد و افزود: برجسته ترین فناوران تاریخ بشریت انبیاء بودند.
وی از حضرت نوح و داوود به عنوان فناورانی نام برد که قرآن کریم به آن اشاره کرده است.
شهریاری فناوران را ارزشمندترین افراد نام برد و افزود: فناور توانمند ساز است یعنی به واسطه فناوری قدرت بشر افزایش می یابد و ما در علوم دینی موظف شده ایم که این فناوری را در برابر دشمن به کار گیریم.
وی ادامه داد: حال سئوال این است که آیا این فناروی ارزش ذاتی است یا اقتضائی؟ وقتی دین را مطالعه می کنیم مشخص می شود که فناوری از ارزش هایی است که گاهی به ضد خود تبدیل می شود. فرعون اولین کسی بود که آجر درست کرد و ساخت آجر یک فناوری بود اما هدفش کشتن خدا بود که این یک هدف ضد دینی است.
دبیر شورای عالی اطلاع رسانی افزود: فناوری وقتی در دست افراد متدین باشد خوب است در غیر این صورت می تواند به ضد خود تبدیل شود. بنابراین فناوری از ارزش های اقتضائی است که وقتی در اختیار افراد فاسد قرار گیرد به ضد خود تبدیل می شود.
حوزه علمیه با فناوری مخالف نیست
به نقل از مهر، وی تاکید کرد: حوزه علمیه با فناوری مخالف نیست بلکه نگرانی موجود توسعه بدون ملاحضات است. ما مخالفتی با پهنای باند، شبکه های ارتباطی مکالمه تصویری و غیره نداریم که تمام این ها فناوری است ولی اگر شرایط و ملاحظاتی کنار آن نباشد شرایطی حاصل می شود که این فناوری به ضد خود تبدیل می شود.
شهریاری افزود: از جمله شرایطی که می تواند سيستم ترى جى ۳G، مکالمه تصویری، مبادله گسترده اطلاعات در شبکه های اجتماعی را به ضد خود تبدیل کند کاربرد این فضا در ترویج فحشاء و منکر، اعمال خلاف امنیت ملی و خلاف حفظ نظام جمهوری اسلامی است.
وی یادآورشد: هیچ استاد حوزه علمیه ای نمی گوید فناوری بد است اگر صدایی بلند می شود بخش دوم موضوع است نگرانی هایی است که در دنیای امروز وجود دارد اگر بخواهند در شبکه ما رخنه کنند ما باید چه کاری انجام دهیم.
ما با ترویج مظاهر فساد مخالفیم
وی گفت: اگر فضای اطلاعات ما تا کنون توسعه نیافته به دلیل این است که کسی دنبال حل مشکلات موجود نبوده است، کدام عاقلی می گوید ما با تبادل اطلاعات، سيستم ترى جى ۳G و فناوری مخالفم، ما با ترویج مظاهر فساد و فحشاء مخالفیم.
سه پروژه که وزارت ارتباطات باید انجام شود
وی ادامه داد: باید سه پروژه در کشور انجام شود تا مشکل حل شود اولین پروژه راه اندازی شبکه ملی اطلاعات، دومین پروژه احراز هویت افراد با حفظ حریم شخصی، و سومین پروژه پالایش محتوای فاسد است.
دبیرشورای عالی اطلاع رسانی افزود: برخی مایلند ما را طوری نشان دهند که با فناوری مخالفیم در صورتی که ما با فناوری مخالف نیستیم.
وی در ادامه افزود: دولت قبل در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات کم کاری کرده است ما نباید بگذاریم این اتفاق دراین دولت نیز رخ دهد دولت قبل فعالیت اثر بخشی دراین حوزه نداشته است.
دبیرشورای عالی اطلاع رسانی افزود: مسئول شبکه ملی وزارت ارتباطات است شورای فضای مجازی آن را فقط تصویب کرد اجرا برعهده وزارت ارتباطات است فیلترینگ و احراز هویت نیز در شورای فضای مجازی باید در مورد آن تصمیم گیری شود.
وی تاکید کرد: عرض ما این است دولتی که شعارش قانونمداری است و شعارش این است که ما سرهنگ نیستیم حقوقدان هستیم باید به اصل سوم قانون اساسی که گفته دولت دولت جمهوری اسلامی موظف است با کلیه مظاهر فساد مبارزه کند توجه کند.
وی تاکید کرد: امید داریم دولت بر شعارهای خود باشد چرا که ما یک بار تجریه دولت قانون گریز را داشته ایم و توصیه ما این است که شما قانون گریز نباشید.
شهریاری تاکید کرد: البته این دولت اقدامات خوبی در حوزه فناوری داشته است امیدواریم که به این سه پروژه نیز توجه کند.
وی درپاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه تا زمانی که رئیس جمهور حضور نیابد آیا شورای عالی فضای مجازی تعطیل است، افزود: ما معتقدیم همراهی رئیس جمهور برای مصوبات شورا الزامی است و تلاش می کنیم و به دوستان خود در وزارت ارتباطات و دولت کمک می کنیم تا این سه پروژه به انجام رسیده و حوزه فناوری پیشرفت لازم را داشته باشد. دولت متعهد به شعاری است که اعلام کرده و رای آورده است و باید بیشتر بستر گفتگو فراهم شود.
شهریاری در خصوص پیوست فرهنگی نیز گفت: پیوست فرهنگی در کمیته شورای فضای مجازی تدوین شد وزارت ارتباطات هم پیوستی نوشته است که از آن اطلاعی ندارم و این پیوست بیش از یکماه است که به دولت ارایه شده و منتظر پاسخگویی هستیم.
وی درپایان تاکید کرد: ما از تمام ابزارهای منطقی که یکی از آنها نیز مراجع هستند برای ارایه حرف های منطقی خود استفاده می کنیم و هر کسی بخواهد در برابر این سه پروژه مانع تراشی کند در مقابل ان می ایستیم. عده ای می خواهند ما را فناور ستیز نشان دهند. اینترنت پرسرعت، مکالمه تصویری تمام این ها یک فناوری با ملاحضات فرهنگی و امنیتی باید باشد.
۳G باید در شورای فضای مجازی تصویب شود
دبیرشورای عالی اطلاع رسانی افزود: سیاست سيستم ترى جى ۳G باید در شورای عالی فضای مجازی تصویب شود و ارایه سيستم ترى جى ۳G بدون تصویب این سیاست توسط شورای عایل فضای مجازی قانون گریزی است و ما نمی گذاریم و از همه ظرفیت خود برای جلوگیری از فساد استفاده می کنیم.
وی گفت: به تازگی برخی از اعضای شورا نامه ای به رئیس جمهور فرستادند و ما منتظر پاسخ این نامه هستیم. تشکیل جلسه دادیم و امیدواریم به زودی جلسه شورای عالی فضای مجازی برگزار شود و در این جلسه بحث نسل سوم و امور جانبی دیگر مانند توسعه پهنای باند رسیدگی و سیاستگذاری شود.
نظر شما